A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Рогатинської міської ради

"Реформа профільної середньої освіти: Івано-Франківська область"

Дата: 07.06.2024 11:27
Кількість переглядів: 23

Сьогодні, 7 червня 2024 року Міністерство освіти і науки України в партнерстві зі Швейцарсько-українським проєктом DECIDE — «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» та за сприяння Івано-Франківської ОВА проводить громадське обговорення реформи профільної середньої освіти та особливостей її впровадження в Івано-Франківській області. Участь у даному заході беруть заступник міського голови Володимир Штогрин та в.о. начальника відділу освіти Василь Трач.

Реформа профільної середньої освіти є складовою комплексного оновлення загальної середньої освіти за концепцією «Нова українська школа». З 2027 року передбачено запровадження трирічної профільної середньої освіти (10-12 класи) за двома спрямуваннями:

  • академічним: поглиблене вивчення предметів (курсів) і підготовка до здобуття вищої освіти;
  • професійним: орієнтація на ринок праці; акцент на порівняно швидке здобуття професії.

Реформа стосуватиметься трьох рівнів освіти: повної загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної), а також фахової передвищої освіти. 

Реформа передбачає створення мережі академічних ліцеїв, переважно відокремлених від початкової і базової шкіл. Учні 10-12 класів зможуть обирати профіль навчання, курси й навчальні предмети, академічні ліцеї проводитимуть якісну профорієнтаційну роботу та враховуватимуть потреби учнівства в тих чи тих курсах.  

Основні питання, які  розглядаються на заході:

  • передумови впровадження реформи профільної середньої освіти;
  • суть нововведень та змін, які передбачені реформою; 
  • моделювання мережі закладів, що забезпечуватимуть здобуття профільної середньої освіти в Івано-Франківській області;
  • моделі фінансування та управління такою мережею.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора