A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Рогатинської міської ради

Охорона праці та безпека життєдіяльності в закладах загальної середньої освіти

Дата: 20.03.2024 11:42
Кількість переглядів: 35

Питання охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладі загальної середньої освіти регулює Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладах, установах, організаціях, підприємствах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, затв. наказом МОН від 18.04.2006 № 304. Положення про ОП та БЖД чинне у редакції наказу МОН від 30.01.2018. 

Мінікурс «Інструкції з охорони праці: як правильно скласти»
Джерело: https://edirshkoly.expertus.com.ua/10008606?utm_medium=referral&utm_source=oplatforma.com.ua&utm_term=2021&utm_content=article&utm_campaign=red_block_content_button

Положення про ОП та БЖД

Положення встановлює порядки:

навчання та перевірки знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності працівників закладів освіти

навчання з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності — охорона здоров’я, пожежна, радіаційна безпека, безпека дорожнього руху, цивільний захист, попередження побутового травматизму тощо — здобувачів освіти, зокрема й учнів.

У закладах освіти кожні 3 роки складають і затверджують плани-графіки проведення навчання та перевірки знань працівників з питань охорони праці.

Контролюють дотримання вимог Положення:

органи управління освітою

органи держнагляду за охороною праці

представники профспілки.

Положення      

Навчання з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності проходять на базі методичних підрозділів органів управління освітою або в закладах освіти та навчальних центрах, визначених місцевими органами управління освітою:

  • керівники закладів середньої освіти, їхніх заступники, відповідальні за охорону праці
  • педагогічні та інші працівників, які викладають питання безпечного ведення робіт або проводять інструктажі з охорони праці, безпеки життєдіяльності
  • працівники місцевих органів управління освітою.

Усі інші посадові особи та працівники закладів освіти проходять навчання й перевірку знань за місцем роботи обсягом не менше 20 год.

Сумісники проходять інструктажі, навчання та перевірку знань за обома професіями.

 

з сайту Педрада
Джерело: https://oplatforma.com.ua/article/2021-ohorona-prats-v-shkol-bezpeka-jittdyalnost



« повернутися

Вхід для адміністратора