A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Рогатинської міської ради

Дозвілля для дітей та їх батьків з числа тимчасово переміщених осіб

Дата: 16.05.2022 16:07
Кількість переглядів: 9

         Із початку війни в Україні на територію Рогатинської міської територіальної громади, станом на 27 березня 2020 року, прибуло 430 дітей віком від 7 до 17 років та 256 дітей дошкільного віку із категорії тимчасово переміщених осіб. Важливим завданням було і залишається допомога їм в адаптації у нових умовах проживання, організація навчання та їхнього дозвілля, створення комфортних умов для спілкування.

         За ініціативою міського голови Сергія Насалика, відділом освіти міської ради у квітні-травні 2022 року організовано екскурсії даної категорії дітей в історико-краєзнавчий музей «Опілля» у місті Рогатині. Мета їхнього проведення - ознайомлення з історією нашого краю, народними традиціями та звичаями. Проведено 6 екскурсій.

         Загалом було охоплено більше 160 дітей та їхніх батьків із 26 населених пунктів громади.

         Роман Ясінський - виконувач обовязків директора Рогатинського історико-краєзнавчого музею «Опілля», екскурсовод, відзначає, що наш історико-краєзнавчий музей «Опілля» є осередком освіти і виховання, який сприяє формуванню у молодого покоління національної свідомості, любові до рідної землі, свого народу. Спілкування із дітьми із категорії тимчасово переміщених осіб, особливо важливе зараз, у період, коли вони змушені покинути рідні місця через напад «новітніх фашистів». Ознайомлення з експозиціями музеїв дає їм знання про минуле нашої Вітчизни, ідентифікує їх як справжніх господарів нашої землі - українців. Сподіваємося, що спогади про екскурсію залишаться у їхній памяті надовго.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора