A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Рогатинської міської ради

ВСТУПНА КАМПАНІЯ – 2023: ВИЗНАЧЕНО ПОРЯДОК ПРИЙОМУ ДО ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Дата: 24.03.2023 15:17
Кількість переглядів: 18

Міністерство освіти і науки України затвердило Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році (далі – Порядок) і надіслало його до Міністерства юстиції України для державної реєстрації. 

У цьому документі описані терміни вступної кампанії, основні критерії відбору абітурієнтів, подана інша важлива для вступників інформація.

Про деякі особливості вступної кампанії у 2023 році 

Вступні випробування на бакалаврат

Для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей) будуть використовувати результати національного мультипредметного тесту (НМТ).

НМТ – комп’ютерний онлайн-тест, що міститиме два блоки завдань: основний і додатковий. Обов’язкові навчальні предмети, що увійшли до основного блоку, – українська мова та математика. Додатковий блок міститиме завдання з навчального предмета, який вступник вибере під час реєстрації для участі в тестуванні. Серед запропонованих на вибір предметів будуть історія України, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька), біологія, фізика та хімія.

Докладніше про зміст блоків НМТ – тут

Зазначимо, що після завершення виконання всіх завдань НМТ у тимчасовому екзаменаційному центрі (ТЕЦ) учасник бачитиме на моніторі комп’ютера, за яким він працював, інформацію про кількість отриманих ним тестових балів. Для конкурсного відбору будуть використовувати результати з  кожного предмета, переведені в шкалу 100–200 балів. Таблиці переведення тестових балів у шкалу 100–200 подано в додатку 5 до Порядку.

Зауважте, що кількість тестових балів, отриманих учасниками за виконання завдань з окремого  предмета  НМТ, буде переведено до шкали 100–200 балів за умови, що з цього предмета набрано не менше 10 % від загальної кількості тестових балів. Отже, одразу після тестування учасник знатиме не тільки кількість набраних ним тестових балів, а й зорієнтується в тому, якими є його результати для вступу.  

До результатів кожного предмета НМТ буде застосовано ваговий коефіцієнт відповідно до спеціальності, на яку абітурієнт вступає. Вагові коефіцієнти оцінок предметів НМТ наведено в додатку 7 до Порядку. 

Зауважте, що для вступу, крім результатів НМТ 2023 року, також можна буде використовувати результати ЗНО 20202021 років та НМТ-2022


 

Нагадуємо, що Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році наразі перебуває в Міністерстві юстиції України. Під час проведення державної реєстрації до тексту Порядку можуть бути внесені зміни.


« повернутися

Вхід для адміністратора