A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Рогатинської міської ради

Усе про конкурс на посаду директора закладу загальної середньої освіти

Дата: 13.07.2020 14:50
Кількість переглядів: 39

Хто може стати директором школи

 

 

 

 

25 червня 2020 року сесією Рогатинської районної ради сьомого скликання затверджено Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Рогатинської районної ради Івано-Франківської області( рішення сесії від 25.06.2020 року №730-33/2020) 

 

Претендувати на посаду директора школи може громадянин України, який вільно володіє державною мовою, має вищу освіту ступеня не нижче магістра, педагогічний або науково-педагогічний стаж не менше трьох років (крім керівників приватних, корпоративних закладів освіти), організаторські здібності, необхідний для виконання професійних обов’язків фізичний і психічний стан здоров’я та пройшов конкурсний відбір і переміг у конкурсі (пункт 1, стаття 38 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).

Не може стати директором школи претендент, який:

1) є недієздатним або має обмежену цивільну дієздатність;

2) має судимість;

3) позбавлений права обіймати цю посаду;

4) вчинив корупційне правопорушення або правопорушення, пов’язане з корупцією та визнаний винним за рішенням суду;

5) підпадає під заборону, встановлену Законом України «Про очищення влади» (пункт 2, стаття 38).

6) вчинив злочин проти статевої свободи чи статевої недоторканості дитини або у присутності чи з використанням дитини (частина 3, стаття 19 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).

Коли проводиться конкурс

Конкурс на посаду директора проводиться за чотирьох умов:

  • якщо утворюється новий заклад загальної середньої освіти
  • якщо завершується укладений строковий трудовий договір із керівником закладу освіти (не менше, ніж за два місяці до завершення дії договору)
  • якщо відбулося дострокове припинення трудового договору з керівником закладу загальної середньої освіти (не пізніше десяти робочих днів з дня дострокового припинення договору)
  • якщо попередній конкурс визнали таким, що не відбувся (стаття 39, пункт 2 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).

Хто приймає рішення про проведення конкурсу на посаду директора

Рішення про проведення конкурсу приймається засновником комунального закладу загальної середньої освіти або уповноваженим ним органом (посадовою особою).

На який термін призначається директор школи

З переможцем конкурсу укладається трудовий договір. Якщо особа вже обіймала посаду директора, то договір укладається на 6 років, якщо людина призначається на посаду директора вперше - на 2 роки.

Після закінчення строку трудового договору, трудові відносини припиняються і не можуть бути продовжені на невизначений строк та відповідно проводиться новий конкурс. Дозволяється продовжувати договір лише за однієї умови, при укладанні його на 2 роки та за умови належного його виконання сторони мають право продовжити строк дії відповідного строкового трудового договору ще на чотири роки без проведення конкурсу.

Ніхто не може бути директором школи більше, ніж два строки підряд (до першого строку включається дворічний строк перебування на посаді керівника закладу загальної середньої освіти, призначеного вперше) - пункт 12 статті 39 Закону України «Про повну загальну середню освіту».

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора