A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Рогатинської міської ради

Міжкурінний військово-патріотичний табір «Без меж»

Дата: 04.07.2023 14:49
Кількість переглядів: 45

Понад десяток днів з 3 до 14 липня  жителями кліщівнянської Провідії стануть близько 80 учасників «Пласту» з Києва, Галича, Коломиї, Іваниківки (Богородчанщина), Подусільної (Львівщина), а також Рогатина, Черча, Липівки та Княгиничів нашої громади.

У  мальовничому місці неподалік с.Кліщівна розбився міжкурінний військово-патріотичний табір «Без меж». Цьогоріч до нього долучилися 56 дітей та 20 інструкторів-виховників. Крім того, на базі табору діє триденний військово-медичний вишкіл «Доброволець», що об’єднує молодь краю, котра виховується у місцевих гуртках «Пласту».

У кліщівнянській Провідії діти не лише будуть відпочивати, але й переживати різноманітні пригоди, працювати над собою. Водночас долатимуть перешкоди, що допоможуть зміцнити старі вміння та здобути нові.

За час перебування молоді необхідно буде здобути 14 точок пластового закону. Вони матимуть нагоду навчитися військової справи від старшого наставника Віктора Репінського (м.Київ), здобути свіжі навички з картографії, природознавства, табірництва. Стануть учасниками благодійного ярмарку у ході фестивалю повстанської пісні «Чорна Вишиванка» на Кулєбах.

А ще… на дітей чекатимуть навчання з виготовлення кераміки і незабутнє дійство купальського свята, під час якого буде море несподіванок.

З нагоди відкриття табору молодь привітав заступник міського голови Сергія Насалика Володимир Штогрин, побажавши спокійного та цікавого відпочинку. До слів поздоровлень також приєдналися представники районної організації спілки офіцерів України та Бурштинської громади. На добрий початок таборування пластунів  благословив духовний наставник  о. Марко Шпак.

Наприкінці урочистостей комендант табору Наталія Пилипів подякувала Рогатинській міській раді за забезпечення транспортом, продуктами та допомогу в організаційних питаннях.



« повернутися

Вхід для адміністратора