A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Рогатинської міської ради

Міжнародний день дитячої книги

Дата: 03.04.2019 14:24
Кількість переглядів: 43

Щороку, 2 квітня, в день народження відомого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, відзначається Міжнародний день дитячої книги, який засновано 1967 року згідно з рішенням Міжнародної ради з дитячої книги. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь.

У цей день бібліотекарі ЗЗСО району провели з учнями різноманітні конкурси, заходи, бібліотечні уроки, вікторини.

 В Жовчівській ЗОШ І-ІІІ ст. шкільний бібліотекар  Світлана Санагурська з учнями 3-4 класів провела конкурс малюнків «У малюнках казка знову ожила». Також відбулася посвята першокласників в читачі шкільної бібліотеки. На згадку про цей день, юні читачі отримали цікаві книжечки «Скарбничка успіхів».

 

В Рогатинській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 зав. бібліотекою Антоніна Почапська разом з учнями першого класу пригадали правила поводження з книгою, вивчали прислів'я про книгу, взяли участь у вікторині, відгадували загадки та інсценізували казку.

 

Захід « Улюблений герой з казки »

 

В Рогатинському ліцеї  №1 зав. бібліотекою Олександра Воляк провела для учнів 4-тих класів бібліотечний урок « Книжка – добрий , вірний друг », присвячений Всеукраїнському дню дитячої книги.

 

В Опорному закладі Княгиницький НВК І-ІІ ст. шкільний бібліотекар Леся Герасимчук разом з учнями 1-4 класів презентували свої творчі доробки «У руках дитячих казка знову ожила»

 

Любов до книги і бережливе ставлення – це показник культурної, загальнорозвиненої, високоморальної особистості. Саме тому в Рогатинській гімназії зав. бібліотекою Надія Тичківська  провела захід «Я-книга, я-товариш твій, тож берегти мене умій».

 


« повернутися

Вхід для адміністратора