A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Рогатинської міської ради

"Людина + Лялька = Театр"

Дата: 17.10.2023 13:59
Кількість переглядів: 84

У лютому цього року  Рогатинський центр дитячої та  юнацької творчості разом з початковою школа № 2 у м. Бечі,  комплексами шкіл і дитячих садків в Стрешині  та Рожновіце  подали спільну заявку до Фундації розвитку системи освіти за програмою Польсько-української ради молодіжних обмінів.

Мали мету  реалізувати проєкт "Людина + Лялька = Театр". Оскільки це вже не перший спільний проєк,  тож  робота міст-партнерів вчергове набрала найбільшу кількість балів та отримала фінансування від Польсько-української ради молодіжних обмінів від МОН.  Підготовка тривала не один день…. І ось 15 жовтня 17 рогатинських школярів  разом із своїми наставниками розпочинають цікаву подорож до польського міста Бєч , щоб спільно реалізувати задумане. А саме підготувати  разом з новими друзями виставу, провести майстер-класи, дізнатись та побачити багато нового та цікавого….Вихованці Рогатинського центру дитячої  та юнацької творчості вивчаючи традиції рідного Опілля  підготували низку концертних номерів, які демонструють багату українську самобутню культуру. Серед них українські вечорниці, які покажуть на польській сцені.

 

Довідково:

У грудні 2017 року міський голова Сергій Насалик підписав угоду про співробітництво між Рогатином та польським містом Беч. Тоді обидві сторони підтвердили своє бажання на встановлення та розвиток дружніх відносин і співпраці на основі взаєморозуміння та взаємоповаги у різних сферах життєдіяльності, культури, туризму, економіки, освіти і науки, охорони здоров’я та навколишнього середовища. Час підтвердив правильність рішення та зміцнив партнерські стосунки. Минулого року було реалізовано проєк під назвою  “Мартін Кромер: крок за кроком ” . Сьогодні міста-партнери продовжують співпрацю.   



« повернутися

Вхід для адміністратора