Семінар-навчання щодо організації харчування в закладах дошкільної освіти
Питання якісного харчування дошкільнят є надто важливим в роботі ЗДО. Кабінетом Міністрів України, Міністерством охорони здоров’я України внесено ряд змін у законодавчу базу щодо організації харчування у закладах освіти. З метою ознайомлення із нововведенням відділом освіти спільно з Рогатинським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області було проведено семінар-навчання медичних сестер працівників закладів дошкільної освіти.
Начальник відділу освіти акцентувала увагу на підсумки роботи щодо розробки 4-тижневого меню, згідно нових вимог.
Головний спеціаліст Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Щерба В.Р. звернув увагу на продукти, заборонені для використання у закладах дошкільної освіти, дотримання технологічного процесу при приготування їжі, дотримання правил особистої гігієни персоналом харчоблоку і правил товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів, використання кухонного інвентаря згідно з маркуванням, проходження медичного огляду персоналом харчоблоку відповідно до необхідних термінів.
Спільно з керівниками і медичними працівниками обговорено ряд проблемних питань, які є основою для реалізації нових завдань на практиці.