A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Рогатинської міської ради

Заклади освіти Рогатинської громади готуються до нового навчального року

Дата: 04.07.2022 09:40
Кількість переглядів: 13

Плануємо здійснювати освітній процес у режимі офлайн, медотом очного навчання. Для учнів, що не зможуть прибути у заклади освіти із-за кордорну, буде організоване дистанційне навчання. Перед тим, як учні нашої громади повернуться за парти, заклади освіти мають відповідати усім вимогам безпеки. Безпека дітей та персоналу закладів освіти - наша спільна робота. На виконання доручення Прем’єр – міністра України від 10.06.2022 р. №14529/0/1-22, листа ДСНС України від 30.08.2017р. №02-12284/162 про надання Рекомендацій щодо визначення об’єктів, придатних до включення до фонду захисних споруд цивільного захисту як споруди подвійного призначення та найпростіші укриття міським головою видано розпорядження від 17 червня 2022 року №109-к «Щодо обстеження закладів загальної середньої освіти». Відповідно до нього, створена комісія із представників міської ради, відділу освіти, ДСНС, Держпродспоживслужби, яка 20-21 червня 2022 року провела обстеження 39 закладів освіти, склала відповідні акти та напрацювала рекомендації про можливе використання приміщень як захисні укриття при виконанні певних умов. Міською радою та відділом освіти розроблено заходи та виділено кошти на закупівлю засобів і матеріалів, згідно вимог щодо облаштування укриттів.

Крім того, будуть обладнанні місця для сидіння, забезпечено засобами медичної допомоги та пожежогасіння, виготовлено схеми шляхів евакуації та вказівники захисних укриттів.

На початку навчального року в усіх школах громади пройдуть системні тренування із учнями та працівниками щодо дій під час оголошення повітряної тривоги.

Підготовка закладів освіти лягає, головним чином, на місцеве самоврядування та директорів шкіл.


« повернутися

Вхід для адміністратора