A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Рогатинської міської ради

ДОЗВІЛЛЯ ДЛЯ ДІТЕЙ З ЧИСЛА ТИМЧАСОВО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Дата: 15.04.2022 09:35
Кількість переглядів: 17

У Рогатинській громаді продовжується цикл заходів для дітей, що стали жертвами війни та змушені були разом з батьками покинути свої домівки. Створювати комфортні умови для швидкої адаптації внутрішньо переміщених осіб у нашому краї та відновлення після пережитого є вкрай важливим зараз.

Так, у Заланівській гімназії для внутрішньопереміщених дітей організовано колективну творчу роботу під гаслом «Посміхнись світу – і він подарує тобі мир», тренінгове заняття, під час якого обговорювалися поняття «миру» та «війни, майстер-клас  «Листівки для воїнів», заняття з елементами тренінгу «Здоровим бути модно, стильно і красиво», колективну роботу  «Передай долоньку добрих справ». 

На базі Верхньолипицького ліцею організовано майстер-клас з виготовлення янгола-оберега для воїнів, розучування танцю «Маленькі долоньки» та веснянки «Пташечка» із використанням народних інструментів, проведено тренінг «Мій настрій. Який він?» з використанням арт-терапії.

 На базі Воскресинцівської гімназії організовано захід з тимчасово переміщеними дітьми "Спорт – запорука здорового життя", проведено онлайн-бесіду "Чарівний світ емоцій", та майстер-клас з виготовлення та оформлення листівки воїну. 

У Княгиницькому ліцеї діти із числа тимчасово переміщених осіб долучилися до проведення Всеукраїнського уроку фізичної культури онлайн, який присвячений Міжнародному дню спорту на благо миру та розвитку.

Для новоприбулих тимчасово переміщених  дітей у Конюшківській гімназії відбувся День відкритих дверей, а також організовано вивчення гаївок. Гаївки вчили і у Липівській гімназії імені Стефана Качали.

 На базі Лучинецької гімназії проведено конкурс малюнків " Ми за мир", організовано тренінг "Добро врятує світ", духовну годину " Моє село - моя історія жива", бесіди "Сторінками улюбленої книги", Свято казки, перегляд відеороликів "Безпека дітей під час війни", "Казка про Марусю і Катрусю" , урок історичної пам’яті у бібліотеці "Степан Бандера - символ незламної нації", квест "Що ти знаєш про Україну?"

У Підмихайлівській філії організовано майстер-клас "Патріотичне серце", розучування пісень "Веснянки", майстер-клас "Патріотичний браслет", ігри, конкурси, квест "Стежками рідної землі",  майстер-клас "Символічна брошка", ранкове коло" Руку мені дай, і я тобі дам!".

На базі Помонятської початкової школи організовано квест -гру «Я люблю Україну» .

 У Пуківській гімназії проведено тренінгове заняття «Будемо знайомитися», знайомство з бібліотекою «Намріємо план на майбутнє», майстер- клас акторської майстерності за участю ЗАДК "Мандрівник", заняття "Розучування гаївок", організовано зустріч з психологом  "Стресостійкість: прості поради". Також для внутрішньо переміщених осіб проведено майстер-клас " Виготовлення оберега".

На базі Путятинської початкової школи організовано майстер-клас: "Виготовлення листівки для захисників України", екскурсію в сільську бібліотеку.

У Явченській початковій школі проведено екскурсію «Знайомство зі школою»,  конкурс малюнків "Я за мирне небо над Україною " захід "Наші спортивні здобутки".

На базі Бабухівської гімназії організовано вікторину "Спробуй відгадай" і заняття "Вимовляйчик для Тигренятка".

У Фразькій гімназії імені Андрея Шептицького організовано віртуальну подорож куточками України, виготовлення «Мотанки Свободи» і листівок для воїнів, проведено спортивні заняття і годину духовності.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора